UV-utskriftsprosessen

UV-skrivere bruker ultrafiolette LED-lys for å tørke eller herde blekk under utskriftsprosessen.Festet til skrivervognen er en UV-lyskilde som følger skrivehodet.LED-lysspekteret reagerer med fotoinitiatorer i blekket for å umiddelbart tørke det slik at det umiddelbart fester seg til underlaget.

Med øyeblikkelig herding kan UV-skrivere lage fotorealistisk grafikk på en rekke materialer, inkludert gjenstander som plast, glass og metall.

Noen av de viktigste fordelene som tiltrekker bedrifter til UV-skrivere er:

Miljøsikkerhet

I motsetning til løsemiddelblekk, frigjør ekte UV-blekk lite eller ingen flyktige organiske forbindelser (VOC) som gjør denne utskriftsprosessen miljøvennlig.

Raskere produksjonshastigheter

Blekk herder umiddelbart med UV-utskrift, så det er ingen nedetid før ferdigbehandling.Prosessen krever også mindre arbeidskraft og gjør at du kan få gjort mer på kortere tid enn med andre trykkteknikker.

Lavere kostnader

Det er kostnadsbesparelser med UV-utskrift fordi det ofte ikke er behov for å bruke ekstra materialer i etterbehandling eller montering, og ekstra beskyttelse med laminater er kanskje ikke nødvendig i det hele tatt.Ved å skrive ut direkte på underlaget ender du opp med å bruke mindre materialer, noe som kan spare deg for tid og arbeid.

1


Innleggstid: 24. november 2022